Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van Luka op 27 november is ook het digitale aanvraagsysteem voor Kwaliteitscertificaten besproken.
Uit de rapportage van TÜV over de uitgevoerde audits in het derde kwartaal blijkt dat het systeem goed werkt en dat steeds meer Luka-leden de digitale weg goed weten te benutten maar dat er zeker nog punten ter verbetering zijn. Zo wordt de oppervlakte-berekening vaak niet goed uitgevoerd. TÜV constateert dat de berekening van de oppervlakte door de installateur niet altijd betrouwbaar is. Daarmee is de uitkomst van de lektest ook niet betrouwbaar. Als TÜV een dergelijke tekortkoming constateert, dan zal dat leiden tot een hogere bezoekfrequentie van TÜV.
Andere gesignaleerde tekortkomingen tijdens de inspecties (die overigens ook in de controle op het Luka-secretariaat worden geconstateerd):
- Foto van uitkomst lektest is vaag;
- Meting is bij verkeerde druk uitgevoerd;
- Niet alle documenten zijn geüpload;
- Verkeerde gegevens worden ingevoerd/documenten van verkeerde project worden bijgevoegd.
Vandaar hierbij nogmaals de oproep om goed te kijken naar de vereisten en daar zorgvuldig mee om te gaan zodat dergelijke slordigheden en onvolkomenheden worden beperkt en uiteindelijk niet meer voorkomen. De juiste procedures voor de aanvraag van een Luka-Kwaliteitscertificaat en voor het uploaden van de juiste documenten, zijn te vinden op de website.